Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

maandag

Bezig met?

Het is inderdaad de bedoeling dat ik mij, op mijn andere blog, Werkwijze, ga bezig houden met 2 schrijvers in het bijzonder. Ken Keyes en K. von Dürckheim. Nieuwe tijdsdenkers, spiritueel filosofen, geef het maar een naam.
Dürckheim heeft vooral indruk op mij gemaakt vanwege de 'werkbaarheid' van zijn visie, die min of meer gestoeld is op het boeddhisme, met een duidelijke invalshoek vanuit het westerse denken. Natuurlijk blijft het een persoonlijk iets als een bepaalde schrijver je aanspreekt.
Ken Keyes is toch wel van een andere orde en het enige boek dat ik van hem ken is het 'Handboek voor een hoger bewustzijn'. Ook Keyes' denken is gerelateerd aan het boeddhisme, maar net als Dürckheim, zeer herkenbaar voor westerlingen....In ieder geval voor deze westerling!
Beide schrijvers, met name hun genoemde boeken hebben mijn denken en doen min of meer een grotere helderheid gegeven. Niet van de ene dag op de andere, want dat soort 'instant' verlichtingsboeken zijn het niet bepaald.
"Ons dagelijks leven als oefening" en het boek "Hara" van von Dürckheim, zijn naast Ken Keyes, nog 2 boeken die ik zal 'meenemen' op mijn weblog, Werkwijze.
Anders dan hier, op Spijkerbed, zal ik trachten er zo neutraal mogelijk verslag van te doen.
Zo neutraal mogelijk....maar wel gekleurd vanwege bepaalde passages die ik uit deze boeken zal kiezen.

O ja, het tempo op Werkwijze zal een stuk lager liggen, maar daar zal niemand mee zitten toch?
En bij mij kan soms een 'laag' tempo nog behoorlijk 'hoog' zijn!
;-)

1 opmerking: