Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

donderdag

Jezelf trouw zijn betekent...?

Trouw zijn aan jezelf houdt niet perse in dat je leven er voor anderen "geslaagd" uitziet.
Vaak zelfs het tegendeel, want dat 'zelf' trouw zijn kan, in de ogen van anderen, er soms heel onbegrijpelijk uitzien. (We hebben nou eenmaal altijd, hoe je het wendt of keert, met anderen te maken in ons leven.)
Kiezen voor veiligheid, heeft bijvoorbeeld, niet altijd te maken met trouw aan jezelf zijn.
Die trouw aan jezelf werkt het best als je je niet laat leiden door angst of door je te richten op vermeende 'zekerheid'.
Zodra je meent dat het nodig is dwars tegen alles en iedereen in te moeten gaan om trouw aan dat zelf te kunnen zijn, kun je op z'n minst stellen dat er iets niet klopt.
Trouw aan jezelf zijn betekent wel vaak een ander soort leven leiden dan wat de ( gemaakte) maatschappij goed of succesvol vindt.
Maatschappelijk succes kan de mens vaak achter laten met een hol gevoel van 'onvoeldoening".
Gemis, ondanks alle materiële rijkdom.
Heeft het dan te maken met het strak volgen van principes, regels en wetten?
Integendeel, want juist daardoor wordt dat zelf 'geleefd' en is niet meer in staat zichzelf te ervaren en als unieke persoonlijkheid te zien.
Die unieke persoonlijkheid in jezelf durven toelaten, is dat dan misschien een leuke definitie van trouw aan jezelf zijn?

1 opmerking:

  1. Mooi Walter. :)))

    Ja, ben alleen maar trouw aan mezelf. En t mooie is dat alles zich dan daarna voegt, er harmonie ontstaat in alles wat je doet. :)))

    lieve warme groet Kagib

    BeantwoordenVerwijderen