Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

zaterdag

Manuscript....even zonder Hij.Een van de beeldjes uit de dankbaarheidstas. 'Voelie' genoemd.


Manuscript...ik wilde de betekenis van het woord weer even bevestigd zien in een woordenboek.
Bevooroordeeld als ik ben over mystieke en spirituele zaken had ik op voorhand reeds een onbehaaglijk gevoel bij dat woord. 'Stil manuscript' heet het nog wel!

De gesprekken die ik met Hem erover zal gaan voeren zullen wellicht anders van aard zijn dan mijn eigen indruk van dit 'leesvoer', expres een beetje oneerbiedig zo genoemd, omdat het toch wel indruk op me heeft gemaakt...en daar verzet ik me nou eenmaal tegen, nuchtere dwarsligger die ik ben!
Handgeschreven door een aantal verschillende mensen, steeds aanvullingen kun je wel zeggen. Aanvulling; zo wordt het ook genoemd in dit manuscript, zonder dat de volgende 'aanvuller' daarbij zijn of haar naam vermeldt. Verschillende handschriften dus, soms moeilijk te lezen.

Er wordt gesproken over 'vertrouwen' in een ieder die dit manuscript verder aanvult, vertrouwen vanuit een gezamenlijk innerlijk weten...enz. enz.
Via mijn eigen verslagen over de gesprekken met Hem kunnen jullie misschien begrijpen dat ik de nodige weerstand voelde bij het lezen van dit handgeschreven 'kunstwerkje', ja zo kan ik het achteraf toch wel noemen.
Het maakte grote indruk op me en ik werd er stil van.
Bizar genoeg is dat eigenlijk het draagvlak van het hele manuscript; Stilte.
Ik had het kunnen weten vanwege de titel, maar juist die gaf reeds grote weerstand bij me!
Interessant doenerij, dat was mijn vooroordeel toen ik de titel onder ogen kwam.

Zal ik werkelijk een poging wagen de inhoud van dit manuscript te omschrijven, lukt het mij om mijn eigen wijsneuzerigheid daar even buiten te houden?
Het blijkt op een aparte manier te zijn ontstaan via 'toevallige ontmoetingen' van mensen die iets in elkaar herkenden. Ik had dit voorheen al snel als onzin bestempeld, ware het niet dat ik ook Hem op een soortgelijke manier ontmoet heb en daar is op zich niks zweverigs aan.
Een makkelijke manier van omschrijven zou dit manuscript ontkrachten, want juist in het lezen van al die verschillende handschriften, met naar eigen inzicht bijgevoegde 'aanvulling' maakt het zo bijzonder.
Even iets belangrijks over mijzelf; ik ben niet gelovig en volg geen bepaalde stroming, tot op heden was het leven voor mij gewoon het leven en alles wat ik mij afvroeg over de zin van het leven en dat soort dingen, liep vast in een dood spoor.
In dit manuscript lijk ik een 'godsbesef' te hebben gevonden dat helemaal bij me binnenkomt!
Wees gerust, later zal ik de discussies, de gesprekken verslaan die ik er met hem over zal gaan hebben.
Wat kan een lezer er mee als ik nu zeg dat 'God' niets anders is dan 'Stilte'?

In gedachten hoor ik Hem ( Hij ) al lachend tekeer gaan dat dit wel wat erg simpel verwoord is.
Maar ik ben dan ook een stuk simpeler dan Hij.
Mijn buurtprojectverslag moet deze week af zijn.
'Groen in de straat' heet het.
En dat is andere koek dan die Stilte!

Tot volgende keer.

Note van deze bezeten blogbezitter; Het is een 'fictief' verhaal! De hele Hij serie.
Alhoewel....? ;-)

2 opmerkingen:

  1. Het verhaal over de stilte in mijn blog waar jij op reageerde trok me aan in een site die onderaan het artikel staat vermeld. Bijzonder dat het jou doet denken aan belevenissen in je Hij verhaal. Ik ben erg benieuwd naar jouw betreffende Hij verhaal over stilte ...

    Ik mag graag over stilte lezen...

    Fijn weekend Walter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier en van Diana's blog word ik stil van....stilte of dat alles is..de waarheid komt in stilte..misschien toch wel...

    BeantwoordenVerwijderen