Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

dinsdag

Steeds weer het juiste evenwicht...Op Spijkerbed houd ik het simpel en verwijst de titel van dit bericht naar mijn activiteiten op het 'open Atelier'.
Gister kreeg ik weer de geest  van het 'realiteit' schilderen na een hele tijd het vooral in het abstracte gezocht te hebben, waar ik overigens van harte mee door zal blijven gaan.

De 'realiteit' van het  open Atelier weergegeven in een sfeer-impressie.Na lang abstract gewerkt te hebben wordt dat weer even zoeken naar het juiste evenwicht, en dat natuurlijk vanuit een persoonlijke visie.
De 'herkenbare' beelden zijn weer even terug in mijn werk en nu maar kijken ( de afbeelding is nog slechts een opzet) of het me lukt die balans tussen abstract en realiteit te vinden op een manier waar ik mijzelf in terugvind. Om de 'mooie' plaatjes doe ik het allang niet meer, en wat er dan wel ontstaat heeft een heel andere gevoelswaarde dan een simpel mooi.
Steeds weer het juiste evenwicht weten te vinden.Een aardig onderwerp ook voor op Werkwijze, want wie geen genoegen neemt met een 'statisch' leven zal ook dit thema terugvinden in het leven van alle dag, waarbij geluk en wijsheid geen ingeperkte begrippen zijn.5 opmerkingen:

 1. Fijn je hebt de smaak van het schilderen weer aardig te pakken..!!
  Mooie dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. volgens mij vraagt 'herkenbaar' schilderen meer geduld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ligt er natuurlijk aan van 'waaruit' je schildert An,voor 'mooie' plaatjes is idd veel geduld nodig, bij directe expressie gaat het in eerste instantie om het spontane,daarna kan er een keuze gemaakt worden hoeveel tijd je er nog in wilt steken en of dat het werk op zich nog wel verrijkt...
   Toch maar 'les' gaan geven? Hahaha..

   Verwijderen
  2. volgens mij zou je dat goed kunnen!
   maar onbegonnen lesgeven aan mij, ik kan totaal niet schilderen of tekenen, niet herkenbaar en niet abstract :-)

   Verwijderen