Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

woensdag

Hete zomerdagen en...bewust Zijn.  
Dakconstructie Ontvangsthal Rijksmuseum te Amsterdam.Wanneer is iets een goed moment om het er weer eens over te hebben?
Te warm, te koud, te druk, te deprimerend kan ook.
Nee, deprimerend is het gelukkig niet, soms ben ik mij ineens weer bewust hoe ik ben gaan leven en hoe 'gewoon' ik dat alweer vind.
Over mijn (vorm van) bipolariteit heb ik regelmatig geschreven op dit blog, de labels zal ik onderin nog even toevoegen.
Met 'herinneren' heb ik anders leren omgaan en de ene keer lukt dat beter dan de andere, maar zelden nog overspoelen de gruwelen van mijn verleden me nog totaal.
Levend in het Nu, ook dat heb ik mijzelf op een speciale manier moeten aanleren ( soort herprogrammering),ben ik mij af en toe bewust dat ik mij er vaak niet meer bewust van ben dat ik mijn leven behoorlijk heb moeten aanpassen om met iets te leven wat men ook wel een 'ziekte' noemt.
'Goddank' zie ik hetzelf absoluut niet als 'ziekte'.
Maar inderdaad, al die extra ruimte ( links, rechts, boven, onder) in mijn hersens, waar ik vroeger nog wel eens in kon verdwalen, heb ik aardig leren beheersen en zeer dankbaar dat dit nu lukt zonder het gebruik van medicijnen. Misschien is het 'nadeel' van dat laatste dat ik een 'vreemd' gedrag kan vertonen. ( Grinnik)
En dat een ander ( die andere ander) dan niet begrijpt waarom ik mijn bezigheden zo doseer ( niet meer dan 2 dingen per dag/ grotere bezigheden steeds met minimaal een dag ertussen.
 Die ander wil ik één ding vertellen;
"Wat is het een heerlijk hete zomerdag!"
( indien van toepassing)
(@)

2 opmerkingen:

 1. Helemaal goed Walter, zelf aan de touwtjes blijven trekken.
  Zo dat het voor jou goed voelt.
  Nog zo'n heerlijke zomerdag vandaag, misschien vallen de aangekondigde plaatselijke buien wel bij de buren.
  Geniet volop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet van toepassing bij mij, te heet.

  BeantwoordenVerwijderen