Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

woensdag

De positieve binnenband in de gaten houden.( Kerstverhaal.)


Ook al is een fietsband niet lek, hij wordt langzaam wat zachter. En als je dan te lang doorfietst, gaat het fietsen wat moeilijker, dus af en toe wat bij pompen.
Zo kan dat ook gaan bij een positieve instelling die je voor vanzelfsprekend neemt.
Af en toe een beetje bijpompen opdat het 'fietsen' lekker blijft gaan.

Maar hoe pak je het aan als je met je 'positiviteit' door een venijnig scherp voorwerp fietst en de hele boel ineens leegloopt?
Dat wordt plakken geblazen...maar de vergelijking houdt hier een beetje op.
Onze verwaarloosde positiviteit kun je er niet zomaar uittrekken zoals je dat bij een binnenband doet, er moet gewerkt worden aan de bestaande band!
Kerstverhaaltjes zijn aangenamer als ze positief zijn, vind je ook niet?
Dus, het positieve van dit verhaal is dat ik, ondanks mijn 'ziek zijn', mij even gestort heb op mijn nabije toekomst. De tijd gaat snel, en ik mag mij dan nog wel steeds een jonge god voelen, de realiteit is dat ik volgende jaar een ouwe zak ben die in de a.o.w terecht komt! Het is een schande, ik ben nog niet eens grijs en als ik niet lach heb ik nauwelijks rimpels!
En het blijkt dat het verstandig is om het een en ander goed voor te bereiden..
Het is een rare maatschappij, als 'zwakke' moet je vaak meer kracht opbrengen als hen die reeds sterk staan. Democratie en gelijkheid, ik moet ineens hoesten, maar dat komt omdat ik grieperig ben. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten