Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









donderdag 30 januari 2014

Hoe kwam jij tot bloggen?



Bloggen, je eigen 'boek' op internet hebben of noem het je eigen 'magazine'.
Eerst moest je er achter komen dat het bestaat, bij mij ging dat via mijn schoondochter, ik mocht daar zelfs een tijdje 'gastschrijver' zijn. Dus dat is gelijk het moment geweest dat ik van bloggen hoorde en toen mijn schone dochter mij de tip gaf om  over mijn werk te gaan bloggen, heb ik dat na een tijdje gedaan. Blog gestart met behulp van beide zoons. Een super handige internetter was ik nou eenmaal niet.
Inmiddels, na 5 jaar, een stuk handiger geworden.

Toen eenmaal mijn fotohobby erbij kwam en ik merkte dat ik schrijven erg leuk vond, raakte mijn schilderwerk achterop. Ook letterlijk, ik schilder nog zeer weinig...maar dat is een ander onderwerp.

Inmiddels is het bloggen voor mij een soort gezonde verslaving geworden, niet buitenshuis werkende geeft bloggen mij een structuur.
Door te bloggen motiveer ik mijzelf mijn maatschappelijke interesse en mijn andere hobby's levendig te houden.

Dus eindig ik met de vraag;
Hoe kwam jij tot bloggen en wat betekent het voor jou?


16 opmerkingen:

  1. Leuk item en leuke vraag. Ik ga zo slapen maar hoop er op terug te komen, als mijn griep wat is uitgefeest. Ben zeker benieuwd naar de reacties van andere lezers / collega-bloggers...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, leuk een vraag hihihi
    Algemeen internet, ben ruim 10 jaar ermee begonnen en belangrijkste reden was toch wel te delen wat in me wakker geworden is. Ben begonnen met teksten plaatsen van mezelf en die bleken heel goed aan te slaan, wat me best beetje verraste omdat ze best radicaal waren in toonzetting. Is niet hier begonnen hoor, was op clubs. Ben ook niet zo technisch dus vond t wel makkelijk dat alles eigenlijk al klaar was, hoefde t alleen maar kleurtje beetje bepaalde vormgeving en vooral er invulling aan geven. Ondertussen is clubs uitgestorven, en hyves voorbij waar ik ook actief was en nu is facebook je van het, daar vind voor mij grootste activiteit plaats, heb er ook n groep waar ik helemaal mijn Geest 'neerzet' met eigen teksten en inspiratoren die dezelfde Geest verwoorden. Hier ben ik ook keer terecht gekomen maar vind vooral erg fijn jouw stukken hier te lezen jou te volgen en daarnaast plaats ik ook hier mijn eigen teksten en die van anderen maar hier is t ook heel rustig, af en toe hebben wij even n uitwisselingtje he, wat ik altijd heel fijn en inspirerend vindt.

    Oja belangrijk deel wat ik ook op internet doe is bekrachtigen van echtheid eigenheid, eerlijkheid, bewust in het leven te staan, dezelfde Geest van beleven. Ik ga bij anderen niet zozeer 'de les lezen' even zeggen hoe ik t zie, of er moet ruimte voor zijn. Mijn teksten spreken voor zichzelf en daar komen dan ook reacties maar vooral voor de rest die bekrachtiging steunen dat wat ik geloof wat ik als belangrijk ervaar.
    Het is net als jou voor jou wel n belangrijk deel van mijn dagindeling geworden daarvoor heb ik heeeel veel in real life gedaan, ook met de boodschap. Mijn verlangen is dat t ook weer terug naar real life gaat, dat er een integratie komt van de spiritualiteit in het algehele reilen en zeilen van de maatschappij, daar doe ik dus alles aan om dit te laten gebeuren.

    Zo, wel weer voldoende, ja dat heb je soms met vragen hihihi

    lieve warme groet Kagib

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je hier even de tijd voor neemt. Je uitleg is zeer verhelderend en vanwege die inzet op je blog lees ik zeer graag bij je!

      Om het speels te houden geef ik je maar weer eens een huq! ;-)

      Verwijderen
    2. Ik heb jaren woordspelingen, aforismen, dat soort zaken opegschreven.
      Gewoon voor mezelf, nooit de planning om er iets mee te doen.
      Na een gebeurtenis vijf jaar geleden, een punt in het leven ... leven op zijn kop, kwam ik de notities weer tegen, en ben er weer mee bezig gegaan.
      Vroeger zou je kijken of er een uitgever een boekje ervan wilde uitgegeven.
      Nu heb je het WWW .......
      In het verleden verschillende website's gebouwd, en gehad over verschillende onderwerpen.
      Die site's moet je onderhouden, HTML van toen in vergelijking met nu .... en dan hebben we het niet over Flash en al niet meer.
      Resultaat de de meeste site's naar verloop van tijd de nukken en foutmeldingen vertoonde.
      Met het gespinsel wilde ik die rompslomp niet meer met de website's en zo kwam het bloggen om de hoek kijken. De rest van het verhaal waarom staat op het blog aan de rechterkant.
      De spinsels zet ik een week van te voren klaar op het blog, dus veel werk heb ik er niet mee......
      En het bloggen voor mij is eigenlijk meer kijken wat er op de andere blogs staat.
      Nu nog in de gelegenheid dat dagelijks te doen, echter veranderingen aan de horizon, die ras dichterbij komen, ben ik bang dat dat binnenkort niet meer zal zijn.

      Verwijderen
    3. Dank je A, je laatste zin verontrust me. Het klinkt als een zeer persoonlijk iets.
      Ik hoop je nog vaak als gast te mogen ontvangen.

      Verwijderen
  3. Het is bijna tien jaar geleden dat ik bij toeval, zoekend op internet , een fotoblog tegenkwam. Er begon meteen een belletje te rinkelen( erg grappig als je weet dat ik altijd rinkelende bellen hoor vanwege tinitus whahahahahah )
    Ik zag de over en weer reacties en na een paar weken besloot ik zelf te gaan bloggen.
    Voor mij is het een ideale manier van communiceren omdat ik een asociale ziekte heb die het mij vaak onmogelijk maakt om naar buiten te treden.
    Bovendien moet ik elke dag iets....
    Foto,s maken, blogje schrijven ,bij anderen lezen en ,als ik iets te melden heb over wat er geschreven is , reageren.
    Bovendien wil je je prestaties verbeteren he.
    Door het fotograferen is het schilderen net als bij jou wel erg op de achtergrond gekomen maar dat is niet erg. We doen immers wat we leuk vinden Walter dus laat ons maar schuive.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Best interessant om dat van elkaar ( bloggers) te weten. Ook van de 'bijverschijnselen' die ons doen bloggen. Dank je, Eveline. En ik schuif voorlopig nog effe mee..

      Verwijderen
  4. Een collega (jaren jonger dan ik) vertelde me over Hyves. Thuis had ik een verouderde computer, die zo traag was dat Hyves niet wilde openen. Op kantoor( ...........) liet zij mij zien wat Hyves was en ze maakte een account voor me aan. Ik zette mijn schilderijen erop en was helemaal verbaast hoe mooi dat stond. Via Hyves kreeg ik contact met allerlei mensen en ik ontdekte hoe leuk ik dit vond. Ik was zeer actief op een politiek georiënteerde Hyve, heel naïef onder mijn echte naam, kreeg allerlei heel nare reacties. schrok ervan en dacht dat wil ik nooit meer. In diezelfde tijd begon ik een blog van onze schilderijen op weblog-nl. Toen ontdekte ik blogger met veel meer mogelijkheden tot vormgeving en was het hek van de dam. Ik vind fotograferen heel leuk en foto bewerken. Nu, mijn foto's kon ik goed kwijt op mijn blog. Mijn schilderijen kregen meer bekendheid en daar is mijn "kaartenwinkel" uit ontstaan. Ook verkoop ik via mijn blogs soms een schilderij, vind ik altijd zo leuk wanneer ik ineens een reactie van iemand op mijn schilderijen en kaarten zie. Ik maak 2 blogs over mijn favoriete schrijfsters, waarin ik veel van mijn liefde voor geschiedenis in kwijt kan, maar ook mijn kennis kan vergroten. Bovendien ontmoet ik nu mensen die ook bewonderaars zijn. Uit Amerika, Engeland, Australië, echt leuk.
    Ik ben altijd op zoek naar inspirerende blogs. Momenteel vind ik blogs van mensen over heel de wereld leuk. Zo heb ik iemand ontdekt uit India en uit Perth en uit Wenen, leuk.
    Ik ben er wel veel tijd aan kwijt, maar dat vind ik helemaal niet erg.
    Jouw blog volg ik al heel lang. Ik vind het leuk elke dag even te kijken of er iets nieuws op staat!!!!!!!!!! Ik geniet van je creativiteit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aardig van je Geri, ook al zo'n uitgebreide beschrijving. Grappig dat je zegt hoe mooi je je werk vond uitkomen via een blog. Datzelfde had ik ook! Haha. En ook mooi dat je je kaarten onder de aandacht kan brengen.

      Verwijderen
  5. Eerst en vooral dank aan je schoondochter!

    toen ik dus wegens ziekte thuis kwam te zitten en het wat beter begon te gaan zag ik dat een lotgenootje een blog had over koken.
    voordien wist ik niet wat een blog was, had nooit thuis een computer gehad, zat al 8 uur en meer aan de computer op m'n werk.
    het leek me wel leuk en creatief en zo kreeg ik het idee een blog te starten waar ik foto's zou opzetten, die was ik beginnen nemen op m'n toen kleine wandelingen, dat fotonemen maakte m'n hoofd rustig, en zo had ik een doel voor de foto's.

    ik vond het heel spannend toen ik opstartte, maar had er om de een of andere reden ook schrik van hihi, ik nam me toen voor er zeker niks op te vertellen.
    In het begin had ik maar nu en dan een enkele bezoeker, maar toen kwam ik eens ergens op een site waar linken naar andere fotobloggen stonden
    en dan begon ik eens hier en daar te klikken, reageerde ik al eens heel voorzichtig en zo begon ik meer bezoekers te krijgen.

    Nooit gedacht dat ik de interactie zo leuk zou vinden en daardoor begon ik dan ook al eens een gedicht bij de foto's te plaatsen om nu soms al een zeldzame keer iets persoonlijks te schrijven.
    Als ik de start zie van m'n blog (nog op seniorennet) ben ik beschaamd om de foto's, dat ik zo'n slechte kwaliteit maar durfde plaatsen :-)

    Ondertussen kan ik het bloggen niet meer missen
    Het bood de kans op nieuwe contacten (wat toch wel belangrijk is als je thuis komt te zitten) vooral virtueel maar waaruit ook enkele life ontmoetingen volgden
    Ook is het een bezigheid die je rustig thuis kan uitvoeren als bv je lichaam het fysiek laat afweten
    Het is een eenvoudig iets en je kan op gelijk welk tijdstip van de dag het je past even op bezoek gaan

    Enkele blogs hebben me veel bijgebracht, zowel fotoblogs als de persoonlijke blogs, elk op zijn manier.
    het heeft me geholpen om m'n andere leven te aanvaarden en hoe er mee om te gaan, ook om mezelf terug te vinden na het jachtige leven die ik had.
    En jij bent één van die belangrijkste 'blogs' die mij tot veel inzichten gebracht heeft!

    k vind het heel vervelend als ik geen inspiratie heb want ik wil helemaal nog niet stoppen met bloggen, binnenkort is het 5 jaar dat fotorantje bestaat en ik hoop echt nog even te kunnen doorgaan
    Maar ik denk dat als ik zelf ooit stop met blogpostjes maken ik nog gewoon blijf langs gaan bij diegene die ik nu volg :-) dus bloggen is ook echt wel verslavend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begin mij schaamteloos verwend te voelen door al de uitgebreide reacties.
      En zal zeker doorgaan met het label 'bloggen', het is leuk om elkaar te inspireren!
      Dank je An.

      Verwijderen
    2. oeps, k merk nu pas wat een lang stuk ik geschreven heb :-))

      Verwijderen
    3. Mijn complimenten daarvoor An, voor een 'stille' doe je het fantastisch! KUS

      Verwijderen
    4. schrijven gaat ook makkelijker hé, k zou het nooit zo gezegd gekregen hebben haha

      Verwijderen
  6. Walter, wat een leuke vraag. Jaren schreef ik anekdotes, afgeluisterde gesprekken in trein en op terras, werksituaties enz. in een schriftje en dat was het dan. Tot ik de schrijfsite van Trouw ontdekte, daar zette ik de eerste stappen in de openbaarheid. Doodeng vond ik het, maar ik leerde er aardige mensen kennen en leerde van hen heel veel. Om diverse redenen stopte de schrijverij daar en werd ik door een van de schrijvers geholpen een blog op te tuigen dat ik nu alweer zo'n vier jaar vul. Ik blog niet met een boodschap, het gaat me vooral om het schrijven. Geleidelijk aan is er naast dat schrijven van alles bijgekomen. Ik leerde foto's bewerken en ze te plaatsen en opende een tweede blog Op en Rond de Deur.
    Het lukt me niet zoals jij dat doet, elke dag iets te plaatsen, maar het lezen bij medebloggers en reageren is ook heel inspirerend. Zelf heb niet verwacht dat bloggen zo leuk zou worden en dat je via de ene blogger bij een andere uitkomt heb ik me nooit gerealiseerd.
    Momenteel volg ik nog een schrijfcursus en dat is zooo leuk om te doen.
    Ik lees graag bij je en ook je foto's vind ik zeer de moeite waard.
    Het is waar er gaat veel tijd in bloggen zitten, maar elke hobby vraagt tijd en aandacht.
    Laat je maar lekker verwennen met al die reacties, dat is goed voor de mens. Zo doen we elkaar plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben zeer blij met deze uitgebreide reacties, Fer ;-) Toch best leuk en vooral inspirerend om dat van elkaar te weten. Dank je!

      Verwijderen