Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









woensdag 11 april 2018

De werkelijke taak van een zorgcentrum 1.

Een verse kop koffie is altijd beschikbaar!

Waar is een zorgcentrum in feite voor bedoeld en voor wie?
Een zorgcentrum is bedoeld voor mensen die tijdelijk in de problemen zijn geraakt, dat kan vaak te maken hebben met de gezondheid en even daardoor de weg te zijn kwijtgeraakt. Mensen van allerlei rangen en standen..het kan namelijk iedereen overkomen!
De bedoeling van zo'n centrum is om de mensen zo snel mogelijk weer gezond en wel, terug te laten keren in de maatschappij.
Er mogen natuurlijk nooit plaatsen bezet blijven die anderen hard nodig kunnen hebben.


Daar wordt op de volgende manier aan gewerkt; ieder die de hulp nodig heeft wordt voorzien van een ruime kamer met douche. Indien nodig is er altijd hulp in de buurt om de kamer schoon te houden en gericht op het wederom bekwaam maken van de bewoner!  Natuurlijk is het de bedoeling dat de hulpvrager zo snel mogelijk weer zelfstandig is en daar wordt op verschillende manieren aan gewerkt.


Zo is er voor elke bewoner een persoonlijk contact waarbij diegene zal zorgen dat alles naar wens verloopt. Voor vragen kun je er altijd bij terecht en dingen die dan geregeld moeten worden, worden zo snel mogelijk geregeld!
Maar ook aan de lichamelijke gezondheid wordt gewerkt. Het dagelijkse eten wordt dan ook gezond en verantwoord samen gesteld.
Voor medische klachten staat er altijd een goede dokter ter beschikking en bij depressiviteit of andere geestelijke problemen is daar ook adequate zorg voor in huis.
Dan is er de afleiding, de mogelijkheid voor iedereen om zich bezig te kunnen houden met zijn of haar interesse. Het kan variëren van werken met hout, tuinverzorging ( tuinieren), met beeldend materiaal zoals schilderen, het maken van kaarten en zelfs het samenstellen van sieraden!
Natuurlijk is er ook de zorg voor de beweging, fysiotherapie genoemd. Daar wordt gewerkt aan het beter worden van de mensen, sterker, soepeler en meer gemotiveerd!
 Dan is er ook nog de ergotherapie, deze is vooral gericht op het opbouwen van letterlijke zelfstandigheid. Zo wordt er een plan voorgelegd aan de bewoner hoe hij of zij meer bewegingsvrijheid kan krijgen. Dit wordt natuurlijk zo snel mogelijk bijgesteld, steeds weer gericht op flinke stappen vooruit!



Over het hoe en wat en nog veel meer aangaande de functie van een zorgcentrum... een volgende keer meer!

4 opmerkingen:

  1. ik werk op een RVT; rust en verzorgingstehuis
    dus ik kan me hier wel wat van voorstellen..
    Een @->- voor jou

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is aan jou wel toevertrouwd! Kus, bij wijze van uitzondering. Haha***

      Verwijderen
  2. Hihihi het lijkt wel uit een reclamefolder Walter. Maar ja de praktijk he. :))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ...en toch is het zeer haalbaar, beste Karel! Natuurlijk met gemotiveerde mensen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen