Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









maandag 16 april 2018

Hij...gaat verder.


(ik; wat zat er toch in die thee? Later zal ik Hem dat zeker vragen, want hoe kan het dat ik er zowel helder als wazig door word?
Maar goed, na het schenken van de thee ging Hij verder met 'vertellen'.)


Hij; "Makker, ik treed even een moment naar binnen, dat helpt mij bij het concentreren".
............(-_-)..........................


"Oke, ik heb je al net iets verteld over het groepsgebeuren en hoe we daarmee omgaan. Nu maar even over mijn leven van alle dag en hoe ik daar tegenwoordig mee omga.
Kort gezegd, ik doe van alles en het vult iedere dag mijn gehele dag! Alleen al met het bereiden en natuurlijk het aanschaffen van mijn voedsel ben ik geruime tijd bezig.
Het fascineert me....Waarschijnlijk is het je al opgevallen, mijn hele huisje gonst van 'de natuur'. Elke dag staat in het teken van bloemen en planten, het is een onderdeel van het werk geworden dat ik regelmatig met de groep deel. Trouwens alles wat we delen heeft een bijzondere betekenis gekregen".


Ik; ( Hoe kan ik deze man nog begrijpen,zonder Hem steeds vragen te gaan stellen? Waar gaat het eigenlijk over, wat wil Hij me nou vertellen? Maar toch ga ik het luisteren nog gewoon even volhouden en laat ik mijn vragen even met rust...)

Hij; "Met bloemen werk ik elke dag als reinigingsritueel. het geeft me inzicht en brengt mijn geest tot rust...Zelfs de dagelijkse verzorging van mijn planten werkt zo voor me.
Had ik al verteld dat ik, samen met de groep werk aan een nieuw manuscript? We hebben daar min of meer ons eigen persoonlijke rol in en voegen dat zo nu een dan samen. Het wordt dan bijna vanzelf tot één.
Ow, de bel gaat. Ik ga even kijken wat er is, tot zo".


Ik; ( Die onderbreking komt me goed uit, luisteren naar Hem blijkt erg vermoeiend.  Vandaar dat ik het 'schrijven' over deze ontmoeting even uitstel. Tot een andere keer, vermoedelijke lezer!)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten