Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

dinsdag

Spreuken.Spreuken/wijsheden die mij bijblijven zijn de volgende;

"Boeddha: 'Hoe kun je verdraagzaamheid ontwikkelen, als er niemand is die het je moeilijk maakt?'
Christus: 'Houden van wie je ter wille is, dat kan iedereen. Maar kun je ook hem of haar liefhebben, die je weerstreeft, pijn doet, of bedreigt?"

Het is maar goed dat beide  z.g. quotes in vragende vorm zijn.
Want inderdaad wordt een mens soms op de proef gesteld en word je even genoodzaakt jezelf bovenstaande vragen te stellen.
Verdraagzaamheid ontwikkelen is een goede zaak, maar hoe ziet jouw persoonlijke verdraagzaamheid er dan  uit, in het leven van alle dag...in het leven anno Nu?
De Boeddha figuur mag dan wel een voorbeeld functie hebben, maar als zijnde niet-boeddha ( de historische),hoe vul je dan zelf verdraagzaamheid in?

Hetzelfde geld voor de Christus stelling/vraag, want ook deze symbolische voorbeeld figuur zijn wijzelf niet. Beide "historische" figuren kunnen we als inspiratie toepassen, maar toch zullen we het in het hier het nu moeten waarmaken,  zijnde de mens zoals we persoonlijk gevormd zijn door ons leven.
En dan is het antwoord op, oftewel het omgaan met beide levensvragen soms een kwestie van wikken en wegen.
Want wat is reëel, wat is haalbaar in jouw dagelijkse leven van alledag?
Maar het is goed om daar zo nu en dan mee bezig te zijn.
Het maakt je tot een "rijker" en bewuster levend mens.

6 opmerkingen:

 1. ja sommige gezegdes, quotes zitten voor altijd in je hart...wie heeft dat niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De menselijke geest is als een parachute,
  hij werkt alleen als hij open is

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das waar Ank, maar als je vergeet te springen heb je niet veel aan de parachute. Je zou er nog in kunnen stikken! Hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verdraagzaam ben ik meestal wel, maar bij sommige mensen heb ik daar veel moeite mee :-)
  Een fijne avond verder Walter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons mensen werkt het meestal als baardgroei, het ene heb je overwonnen en het andere (haartje) komt weer tevoorschijn totdat je de wortel eruit hebt kunnen trekken. Dus:op zoek naar de wordtel ;-)
  Maar leuk is het als je je zo af en toe over jezelf kunt verwonderen dat je er in een bepaald geval heel goed mee om bent gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. elke dag is een nieuwe kans, denk ik bij mezelf, niet dat ik mijn eigen zonden vergeef, want dat vind ik een beetje flauw, je mag zonden begaan, je biecht ze op en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon, nee ik bedoel het anders, elke dag is een nieuwe dag, morgen wil ik weer opstaan met een lach en met goede voornemens, ik ga er vanuit dat het een fijne dag wordt, waarom niet?, aan het einde van de dag, kijk ik naar de dingen die goed zijn gegaan, al zou het iets heel eenvoudigs zijn, alle goede dingen is er weer 1.
  Zo lees ik ook spreuken, citaten, de ene spreuk zie ik wat in, de andere weer niet,
  maar ach deze ben ik altijd blijven onthouden:

  "een blij gezicht open alle harten",

  als mensen boos naar me kijken, (ik zou niet weten waarom, ik ben toch leuk) dan lach ik terug en geef ik een compliment: "wat zit je haar leuk" of "wat heb je een leuke jurk aan" en warempel een lachje terug!, blijf dan maar volhouden om boos te blijven kijken,

  dag lieve Walter, slaap lekker,

  a free hug for you!

  BeantwoordenVerwijderen