Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

donderdag

Samenhang tussen lichaam en geest.

Ook door naar anderen te kijken en dat bij mijzelf bevestigt te zien, ben ik gaan ontdekken hoe lichaam en geest in feite onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
In het verleden heb ik mij daar ooit extra in verdiept en heb nog enkele boeken daarover als naslag werken staan.
Maar het gaat allang niet meer over die boeken...
Het gaat mij nu om het wezenlijk ervaren vanuit de heelheid van het totaal mens-zijn!
"Ziek" worden ( alles daarbij inbegrepen ) bekijken vanuit de visie dat lichaam en geest één zijn kan je een breder perspectief geven, mits je er een waardeoordeel aan geeft als; ziek worden of zijn is je eigen schuld!
Dan ga je volkomen voorbij aan het feit dat ieder mens lerende is en ieder mens een persoonlijke weg te bewandelen heeft die voor ieder uniek is en past bij hetgeen hij of zij te leren heeft ( mag/kan ) in dit leven.

Naar mijzelf kijkende op dit moment; Ik ga harder dan ik werkelijk aankan en zelfs dan ik wezenlijk, puur los van mijn omgeving, wil! Ben ik zo dom dan dat ik mij mee laat slepen door de goedwillende betrokkenheid en inzet om mij te helpen, van anderen?
Natuurlijk niet, maar zolang ik mij maar bewust blijf van mijn eigen grenzen en mijn eigen werkelijke belangen, is er niets aan de hand. Integendeel, hulp en enthousiasme van anderen stimuleren mij enorm.
Het mag echter niet zo zijn dat de grens van mijn eigen behoefte vervaagd in de behoefte die in feite de behoefte van anderen is.
Bewust in het leven staan...niet altijd makkelijk gedaan, maar toch onvermijdelijk als je eenmaal die weg bent ingeslagen.

Terug naar het onderwerp; Samenhang tussen lichaam en geest. 
In mijn situatie geeft mijn "lichaam" ( samen met geest natuurlijk ) mij een subtiel signaal van huidirritatie.
Je kent vast wel een herkenbare vorm daarvan bij jezelf; je bent geïrriteerd en krijgt daardoor een prikkend gevoel in je gezicht of jeuk door nervositeit, zweet in je handen door spanning, noem maar op. Zo zijn er veel signalen die iedereen kent, zonder meteen te hoeven 'geloven' in deze theorie achter het "ziek zijn" of "ziek worden".
Nogmaals, zoals ik vaker in mijn stukjes verwoord; "weten" wil nog niet altijd zeggen dat je er iets mee kunt, toch kan het een begin van inzicht of anders denken worden.
Via internet kun je vast wel diverse soorten van informatie inwinnen aangaande dit onderwerp.
(Mijn boeken staan op dit moment opgeslagen in dozen, vandaar...)
Het was voor mij een eye-opener mij daar eens in te verdiepen.
Niets is echter zaligmakend en geen enkel 'inzicht' werkt direct.
Dingen gaan pas werken als ze zich aan de mens zelf gaan bewijzen door ondervinding en...door oefening.

Wat mij betreft; ik 'moet' en wil het wat rustiger aan gaan doen, welke waardeoordelen anderen daar ook over mogen hebben.
Denk aan de eenheid van, gezond lichaam, gezonde geest....mensen.

2 opmerkingen:

  1. Ik herken in je vragen, vele vragen waar ik soms ook mee zit, zoals het overlopen van je behoeften met die van andere mensen. Ik geloof erin dat eenieder in de eerste plaats voor zichzelf instaat en moet zorgen, maar ik vind het in de praktijk niet altijd even makkelijk om toe te passen, al begin ik dat voor mezelf hoe langer hoe duidelijker te 'zien'. Ik kan het geloven ook dat je blij zult zijn dat in uw huis alles weer wat rustiger is en wat op orde! Het is ook niet min wat je gerealiseerd hebt op een minimum aan tijd... Ik wens je dus dat je je 'rust' weer terugvindt. Welterusten Walter of als je me morgen leest, een mooie dag toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een mooi stukje. De theorie die uiteindelijk zijn werk pas gaat doen in de ervaring van het dagelijks leven.
    Als basis blijkt dat een aandachtig leven voor iedereen een noodzakelijkheid is om daarop zijn of haar eigen leermomenten te bepalen. Mits hij of zij iets wil leren of veranderen /verbeteren.

    BeantwoordenVerwijderen