Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

dinsdag

Rituelen voor ongedisciplineerden?

Ach ja, zolang het werkt beleef ik er veel plezier en voldoening aan.
Soms is het een tijdje weg en dat is niet zo erg.
Als rituelen verworden tot gewoontes zonder inhoud kun je ze beter loslaten.
Er komen vanzelf wel weer nieuwe...
Gewoon een open mind houden!3 opmerkingen:

 1. Ja, maar voor mij geldt: ook als rituelen een tijdje gewoontes zijn, (droge perioden) en wat verwateren (hihi), zoals een stilte dag bijvoorbeeld of meditaties, dan is het handig ze vol te houden omdat ze dan eerder weer opgepakt worden en dan weer waardevol zijn. Ze achterwege laten en geen motivatie meer hebben kan waardevolle dingen in de vergetelheid doen belanden. Dus blijven doen om te blijven herinneren.
  Wel met een open mind misschien tot er iets 'beters' zich aandient. Maar tot nog toe heb ik na 20 jaar niets beters gevonden:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp je wel...toch ben ik er anders mee om leren gaan, ook een beetje uit noodzaak. Hoe ik ook probeer in mijn leven, ik blijk niet geschikt voor routine handelingen, uit welke motivatie dan ook. Soms wou ik dat het anders was maar juist soms ben ik weer dankbaar voor die drang naar vrijheid in mij. Wat mediteren betreft heb ik een vorm gevonden die ik altijd en overal kan toepassen. Kan het superkort en heerlijk onvolledig beschrijven; ik stap dat even uit mezelf en kijk naar beneden in stilte. Waar ik me ook bevind. Meer dan dat is het eigenlijk niet.

   Verwijderen