Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









zaterdag 25 juli 2009

De Kracht....voorlopig slot.


Nu weer terug naar de Kracht als uitgangspunt van je leven.

Jezelf een doel stellen kan je kracht geven maar het is belangrijk dat het haalbaar is. Anders is het risico groot op teleurstelling en dat neemt Kracht weg.
Een simpel doel is; je goed voelen en tevreden over wat je doet.
Dat kun je bereiken door de dingen met aandacht te doen en vooral niet gehaast. Geen tijd hebben is onzin, want tijd maak jezelf!
Bijvoorbeeld tijd maken door keuzes te maken en door je tijd overzichtelijk in te delen.
Meer gerichte doelen, zoals iets af willen handelen of aan iets beginnen kun je overzichtelijk maken door ze te plannen. Het is belangrijk jezelf de ruimte daarin te geven en een plek open te houden voor onverwachte zaken. Voorbereiding is ook altijd handig en kan ergernissen voorkomen.

Goed, tot op heden ging het vooral over DOEN, nu eens kijken naar niet-doen, oftewel rust en ontspanning. En wel ontspanning in het NU.......
Maar daar over een andere keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten