Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









vrijdag 24 juli 2009

Het speelse Spijkerbed?


Hoe licht en luchtig wil en kan ik het houden?
Alhoewel ik me intens en serieus met zaken van het bewuste zijn bezig houd, zit mijn kracht er niet in ze op die manier uit te dragen...
Daarom doet het mij deugd te kunnen verwijzen naar bijvoorbeeld de weblog van Kagib.
In mijn beleving een kunstenaar in het verwoorden, maar ook in het door geven! Ontzettend de moeite waard om daar even de tijd voor te nemen.
Laat ik het maar houden bij waar ik redelijk slecht en onhandig in ben, namelijk; het op een foute grappende manier mijn eigen-wijsheid voor de leeuwen te werpen!
Voor je het weet vertel ik welk ondergoed ik draag en hoe vaak ik die dag naar het toilet ben geweest!
Maar even een serieus moment, want op mijn manier hoop ik toch bij te dragen aan het bewuste zijn van de mens. Mijn letterlijke naaste...
De enige manier voor mij is toch weer het delen, delen van waar ik zelf door heen ben gegaan, wat het met me deed en wat het mij bracht.
Ach, en word ik door mijn eigen gekkigheid overmand, zijn er gelukkig die andere weblogs!
Want eerlijk gezegd word ik soms doodmoe van mezelf! SMILE@.

3 opmerkingen:

  1. Hi schat! Bedankt voor het bloemetje. Je zegt in je stukje zoiets als 'door je zotheid je wijsheid voor de leeuwen werpen'. Neem het niet te serieus. In zen is een nieuwe techniek ontwikkelt door Genpo Roshi. Je spreekt dan met diverse kanten in jezelf. Het komt uit de psychologie. Eén van de kanten in elk mens is de nar of joker. Ik vertel je er later wel meer over. De nar of joker is een prachtige eigenschap van de mens. Het relativeert en is zeer authentiek. In de joker zit ook enorm veel wijsheid omdat het de gekheid van ons bestaan hier op aarde heeft doorzien en kan lachen/gek doen over de kleine wereldjes die wij gecreëerd hebben.

    Uit: Big Mind Big Heart, p. 105 (hier spreekt de Nar)
    "Mensen noemen me de Grote Nar omdat ik zó vrij ben, zó onbevangen, dat ik dingen doe die idioot kunnen lijken... Ik heb heel veel kracht en daar worden mensen natuurlijk bang van. ik ben een van die dingen waar mensen van nature bang voor zijn: dronkaards en gekken, bijvoorbeeld, omdat die zo onvoorspelbaar zijn... Met andere woorden: datgene waar we het meeste naar verlangen in ons leven (=vrijheid) is tegelijkertijd onze grootste angst. Dat maakt het zo moeilijk. We willen zo vrij zijn als ik - de Joker - ben en tegelijkertijd zijn we bang voor die vrijheid. We zijn bang voor gek te staan. We vinden het eng om niet voortdurend bezig te zijn met hoe anderen ons zien, met het beeld dat mensen van ons hebben, onze façade. We zijn bang dat mensen de waarheid zullen zien: dat we de Grote Nar zijn, de Joker. We zijn allemaal gewoon een stelletje narren."

    Dat wilde ik even kwijt.

    Liefs,

    Angela

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik mag die Genpo wel...smile@!!!
    Want door jouw reaktie valt de euro in mijn geleuf! Daarom is/was mijn Godsbesef altijd al dat van de Grote Lachende, zelfs toe ik een tijdje letterlijk in mijn eigen vuil rondhuppelde. Morgen wat Zen kleertjes aanschaffen..JOEPIE!! KUS VOOR @ngela.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hi angela
    mooi verwoord hoor ik heb het met plezier gelezen je kan mij nog niet maar ik zal je best wel eens ontmoeten en als je wilt zien wie ik ben het schilderij staat op de site deze week ik voel me ook de nar en joker gelijk gr en tot ziens hoop ik ed

    BeantwoordenVerwijderen