Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

vrijdag

In heelheid leven.

Te veel van het goede is nooit goed, trouwens te veel van het slechte lijkt me ook niet bevorderlijk.
Je kunt je afvragen, welke van de twee is leerzamer, welke raakt het diepst? Zolang er een goede afwisseling in zit kunnen beide inzicht brengen, maar ook hier geldt weer; een vereiste is aanwezigheid van bewust-Zijn!
Alhoewel ik een mens ben die vooral leert van het leven zelf, heb ik mij ook jaren "ondergedompeld" in spirituele en inzichtgevende theorieën. Boeken, lezingen, veilige "wij die het weten" praatgroepjes, enz.
Totdat ik merkte dat het een schijnwereld werd, hetgeen ook kan gebeuren als je je alleen maar bezig houdt met de negativiteit in de wereld. Ook dan ga je denken dat daar de werkelijkheid in is!
Waar wil ik heen met mijn betoog?
Even wat kernwoorden; rebellie, verzet tegen...sleur, kleingeestigheid, routine enz.
Begrippen, gevoelens die mij deden afzien van evenwicht en balans, uit "angst" te verstoffen en te verkalken.(even wat nieuwe benamingen uit de mouw geschud! @@@)
Gelukkig begin ik steeds meer te beseffen dat leven in uitersten, terwijl Hetzelf een oogje in het zeil houdt, heel goed mogelijk is en het bewust zijn levend en in beweging kan houden.
Dit alles beschreven vanwege het feit dat ik weer "spiritueel en inzichtgevend" ben begonnen te lezen. Dit keer met meer afstand en relativerings vermogen, waardoor de heelheid van het leven
al lezende, in mijn bewustzijn aanwezig blijft.
Boek; Het hart van de ziel,(aanklikbaar) schrijver: Gary Zukav.
(Herhaling)

1 opmerking:

  1. juist het relativeringsvermogen is belangrijk, omdat juist in de spiri-wereld enorme ego's rondlopen met giga duimen, waaruit van alles gezogen wordt:))

    BeantwoordenVerwijderen