Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









vrijdag 14 januari 2011

Schilderen en materiaal gebruik.


Het is maar net wat je het belangrijkst vindt.
Schilderen als ontspanning, bevrijding, expressie en heerlijk bezig zijn of....."Kijk eens vrienden, familieleden en de rest van de wereld hoe goed ik het kan!"  Als het je om een eindresultaat gaat heb ik je helaas niks nieuws te brengen, niks wat je niet via allerlei boekjes en cursussen jezelf eigen kunt maken. Het type leraar ben ik niet, hooguit probeer ik mensen te prikkelen in het gebruik van hun fantasie en is het materiaal daarbij ondergeschikt aan het plezier en het bezig zijn.
Wat schilderen betreft heb ik maatschappelijk gezien één handicap; ik ben totaal niet ambitieus, althans niet naar buiten gericht, dus commercieel gezien.
De andere handicap is dat ik naar mezelf toe, naar binnen toe met betrekking tot mijn werk juist enorm ambitieus ben!
Nou, beschouw het bovenstaande maar als een soort inleiding.
Materiaalgebruik....
Bovenstaande ter harte genomen raad ik je voorzichtig aan om bij "geldgebrek" gewoon het goedkoopste materiaal aan te schaffen. Zolang het maar kleurt, smeert en veegt op een manier die aan jouw behoeftes voldoet!  Hoef je niet op een paar centen te kijken, koop dan gerust kwaliteitsspul.
Ga je echt aan de slag om jezelf goed uit te leven en te ontspannen dan kun je beter op een redelijk formaat drager werken. (Doek of papier bijvoorbeeld ) Zelf werk ik graag op opgespannen papier van 50 x65 cm.
Natuurlijk kan het heel goed mogelijk zijn dat je het kleine werk prettiger vindt. En daar gaat het uiteindelijk om..prettig bezig zijn.

2 opmerkingen:

  1. tja, he, en dan nog... leren uit boekjes, dan leer je de theorie. Prima. SOms nodig. Ikzelf heb het niet zo op theorie. Of scholen. (maar ja, dat ben ik, ik vind het wiel 10 x liever zelf uit. Voor een ander werkt het misschien wel). Echt schilderen vanuit je hart kun je niet leren uit een boek of op school. Overigens vind ik het wel enorm leuk ervaringen te delen met anderen, te kijken hoe een ander het doet, te praten, te luisteren en dáár van te leren. En zodoende je eigen stijl en vorm te vinden. Mijn vader en oom zijn allebei kunstschilder, maar zodra ze mij wat wilden leren, hadden we al snel de grootste ruzie, ha ha! Ergens over praten en delen, ja, daar ben ik voor in!

    Je kunt zelfs met aardewerkpotscherven, wat olie en een paar messen schilderen. En wat niet al. Duur hoeft het zeker niet te zijn. Als ik door 'schilderbenodigheden-catalogi' blader, word ik ziek van die geldklopperij. Wat je nodig zou moeten hebben. Waar gaat het dan om? Creativiteit, dát moet je hebben. Ach nee, niet eens. Plezier in wat je doet. Dat is het!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schilderen
    als spelen
    met kleur
    een stukje van jou "zijn"

    BeantwoordenVerwijderen