Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

donderdag

Lichtbrengers, lichtdragers.

Ben jij er één?
Natuurlijk ben je er een, je bent er een als je er een wilt zijn.
Een pretentieuze benaming lijkt het, maar als je even doordenkt is dat het niet en het hoeft het in ieder geval niet te zijn!
Het nieuwe tijdsdenken wordt ( nog) door veel mensen als zweverig ervaren en als houding van mensen die de "realiteit" niet onder ogen durven of willen zien.
Welke realiteit, dat kun je je dan afvragen? Realiteit is een complex gebeuren en het houdt in feite alles in wat er nuchter bekeken plaatsvindt. Te beginnen (b.v) bij een mug die tracht bloed te zuigen, tot en met de zoveelste wereldramp. Maar ook is het een kat die zich wast en behaaglijk oprolt om te gaan slapen, of het is een project dat mensen opgezet hebben om een buurt te verbeteren en op te vrolijken. De geboorte van een jong olifantje of het openbloeien van een schitterende en bijzondere bloem, tot en met een wereldconflict dat opgelost wordt.
Lichtbrenger, lichtdrager...het is een keuze die je als mens maakt en heeft niks te maken met zweverigheid of vluchtgedrag. Je kop in het zand steken werkt niet, het is handig als je kennis van zaken hebt en wéét hoe je het niet wilt!
Doemdenken lost in ieder geval niks op en draagt alleen maar bij aan het versterken van het negatieve.
Hetgeen  waar je niemand aan wilt blootstellen die je liefhebt...en die jou liefheeft.
Mocht je vinden dat je niemand hebt die je liefhebt of jou liefheeft, heb dan jezelf in ieder geval maar lief en laat dat eigen licht schijnen...
Lichtbrenger, lichtdrager.

2 opmerkingen:

  1. Nee, doemdenken lost niets op, overdenken en bedenken wat een goede oplossing kan zijn wel.
    Maak er een lichte dag van Walter en breng licht waar je kunt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. doemdenken moet je zeker niet doen, dat levert niks op heb ik ondervonden
    gewoon alles op je af laten komen en proberen juist te handelen

    BeantwoordenVerwijderen