Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

zaterdag

Kluizenaar af...Deel 1?

Al met al kan ik gerust zeggen dat ik een periode van ongeveer 10 jaar achter de rug heb, dat ik niet in 'deze wereld' leefde.
Gevoelig, hartstochtelijk en...goedgelovig, ben ik mij ooit gaan afschermen voor dingen die ik niet aankon of niet aan dacht te kunnen.
Gevlucht in medicijnen en drank.
Maar ik ben er weer, vollediger dan ik ooit had kunnen bedenken. Gevoeligheid, hartstocht en mijn geloof in de mens, spelen weer heftig op.
Mijn weg uitleggen in dit stukje aan mensen/bezoekers/lezers van mijn weblog, is een onbegonnen zaak, alles is terug te vinden in dit Spijkerbed, dus....schrijf ik gewoon zoveel mogelijk vanuit dit Nu.
Niemand weet hoe zijn of haar leven er uit zal gaan zien, in welke maatschappelijke of relationele positie je je ook bevindt.
Het is me niet aan te zien, maar ik ben 26...
Hahaha, korte uitleg?
Rond die leeftijd ben ik een weg ingegaan, van zelfontdekking. Natuurlijk had ik daar geen flauw benul van dat ik daar mee bezig was!
Veel van mijn "ontdekkingsreis" heb ik al beschreven op mijn weblog.
Een weblog dat ik begonnen ben, ong. 2 jaar na mijn 'bevrijding' van verlavingen.
De afgelopen 4 jaar van 'genezing' heb ik bewust, maar toch ook intuïtief, veel buiten mij gehouden en heb ik voor de stille, redelijk ingetogen, weg gekozen. Absoluut een goede start om daar vanuit mijn weg te gaan verbreden.
Mijn ogen gaan weer open naar de wereld en voor de wereld...
Maar mijn ervaringen van die afgelopen jaren ( vanaf 26) tellen intens mee.
Bijzondere lessen geleerd...
Ik ben er dankbaar voor en ga verder...
Gewoon verder als die ik ben.

Kluizenaar af, een vervolg serie?
Gaan dit onsamenhangende schrijfsels worden....?
Dat zou best eens kunnen.

2 opmerkingen:

 1. Mooi Walter.
  Geniet volop van de nieuwe weg die je nu inslaat.
  Maak er iets moois van, en dat je dat kunt bewijs je zelf al met de voorgaande paden die je bewandeld hebt.
  Op naar de 27, 28, 29 en nog heel veel meer.
  Te beginnen met vandaag, fijne dag en geniet van de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. soms vraag ik me zelf weleens af, komen we allemaal eens op een leeftijd waarin je meer besef krijgt, besef wat je had, hoe je leeft, hoe je leefde maar ook het besef hoe je nu verder wilt leven, wat je ook hebt meegemaakt, geloof me, we hebben allemaal ons rugzakje om mee te dragen of moet ik zeggen te torsen?
  als we maar tot het besef komen dat we het anders kunnen doen als we niet tevreden zijn dat is het belangrijkste. Elke dag een nieuwe kans, zolang we dat voor ogen hebben, komt het vast wel goed en houden we ons rugzakje leeg, hup eruit en weg ermee
  groetjes (*_*)

  BeantwoordenVerwijderen