Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

vrijdag

Karakter en rode draad.

Voorbestemming, blauwdruk, de rode draad in je leven, het moest zo zijn....ach ga toch heen!
Gaat heen en vermenigvuldigt U?
Blijkbaar zat dat in mijn genen, hoorde het bij mijn blauwdruk en was het zo bedoeld, maar...
Maar er kan een tijd komen ( en dat is natuurlijk voor ieder een persoonlijk beleven) dat het niet meer uitmaakt, dat je over dat soort denken heen groeit en je in de handen van 'God mag weten wat' legt of je over geeft aan 'Dat wat Is'.
Neen, nee en nee, er komt geen spirituele verhandeling na, althans niet op dit moment, spirituele verhandelingen zijn denkwerk en juist in dit stukje gaat het over de  Overgave. Niet de overgave van Malle Pietje, niet de overgave van Hans Worst ( het zal hem immers worst wezen), nee het is de overgave van het in vertrouwen durven meegaan met 'Dat wat Is'.
En weet je wat daar zo vreemd aan is?
Het doet aan alle kanten pijn, het trekt je door bizarre confrontaties heen en het haalt alles over hoop wat je meende te moeten zijn!

We zijn zo gewend te vechten, te vechten voor wat de ander denkt en vindt dat we moeten zijn, dat we dat zelf allang niet meer door hebben dat we onszelf bijna levend hebben laten begraven.
De één zal dit tegenkomen binnen zichzelf, de ander misschien niet en stapt er mee de kist in of verwaait in as zonder zich dit alles ooit bewust geweest te zijn.
Maakt het uit?
Blijkbaar mij wel, anders had ik dit stukje niet geschreven en die z.g. pijn die ik lijd is eigenlijk niet veel anders dan de pijn van heelwording en vlagen van het diepste geluk ervaren.
Geluk dat niet eens via letters beschreven kan worden.
Daar zijn letters te 'materieëel' voor.

( Waarschijnlijk wéér door Beer ingegeven, maar dit keer ben ik daar niet zo zeker van.)

3 opmerkingen:

 1. Weer een mooi stuk tekst weergegeven Walter. Dat je zo goed kunt schrijven uit je hart. Lees het altijd met veel interesse.

  Groetjessssssss Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarschijnlijk door Grote Beer lieve Walter hihihi of was dat n ster.
  Mooi wezenlijk stuk. :)))

  lieve warme groet Kagib

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik denk dat het Tje was
  maar van wie ook, ik vind het heel boeiend, interessant, herkenbaar (ja soms heel herkenbaar), wonderlijk verwoord,...

  BeantwoordenVerwijderen