Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









woensdag 21 juli 2010

Helder ervaren.

Hoe bizar kan het eigenlijk zijn, dat je juist door een verslaving te hebben gehad, extra helder gaat ervaren. Mits je het geluk hebt dat je gezondheid nog redelijk in tact is na die verslaving! En dat "geluk" heb ik, wat kleine mankementen daargelaten...
Deze afgebeelde foto illustreert hoe ik de helderheid van "Zijn" kan ervaren, nu ik vrij van verslaving ben. Sommige mensen, zelfs professionele hulpverleners, suggereerden dat ik een goede hulpverlener zou kunnen zijn..... Nee, dank je, laat mij maar gewoon een mens zijn die zijn ervaringen vanuit mededogen en liefde deelt. Gewoon zijn zoals ik ben, zonder pretentie om te kunnen helpen.
Ooit heb ik twee nonnen ontmoet, zij woonden op een woonboot in Amsterdam en met een vriend, bezocht ik ze zo nu en dan.
Nooit spraken zij over "God of geloof ", toch waren juist zij het die mij intenser hebben doen "geloven" in de zin van vertrouwen in het goede.
Kijk, als ik die rol mag hebben m.b.t. verslaafden....dan zou ik zeer dankbaar zijn.


Een non die niet over drank enzo begint ben ik dan. Leuker dan hulpverlener toch?

1 opmerking:

  1. Mij werd ook weleens voorgesteld hulpverlener te worden. Daar ben ik helemaal niet geschikt voor, ik kan mijn mond niet houden over dingen waar ik begeisterd over ben. hihihi. Slechte non.
    Heb je vast al wel gemerkt :-)

    BeantwoordenVerwijderen