Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









dinsdag 20 oktober 2009

Platonische liefde?

Hoe kom ik zo ineens op dit onderwerp?
Tja, dat houd ik dan maar lekker voor mezelf! (@)
Maar het begrip op zich boeit me wel, want waar komt het vandaan? Ja, van Plato, maar dat bedoel ik in deze niet. De vraag is meer; waarom die scheiding tussen het lichamelijke en het verstandelijke (geestelijke)?
Heeft dat te maken met een aangeleerd gedrag, een aangeleerd moralisme, of is het een wezenlijke keuze-behoefte van de mens?
Een ingebouwd en zuiver gevoel van; dit klopt wel en dat klopt niet. zeer moeilijk te onderscheiden denk ik zo. Uiteindelijk verdringt opvoeding en maatschappij onze werkelijke gevoelens!
Bijvoorbeeld dat sensuele intimiteit, gekoppeld hoort te zijn aan voortplanting. De "oorspronkelijke" bedoeling, volgens bepaalde religieuze wijsneuzen!
Het resultaat van die opgelegde moraal is, dat bijvoorbeeld het idee dat mannen elkaar afslachten tijdens de een of andere strijd, gezonder wordt ervaren dan dat zij elkaar lichamelijk liefhebben!
Dan denk ik toch weer; de mensheid heeft nog een flinke weg te gaan eer hij tot "bevrijding" raakt en verantwoord weet om te gaan met eigen gevoelens die niet opgelegd worden door denkpatronen van anderen.

Zo, nu tijd voor een bakkie kwark met muesli!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten