Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









woensdag 3 februari 2010

Dit boekje heeft indruk gemaakt.

Ik heb het al eerder vermeld; Ons dagelijks leven als oefening van K.von Durckheim.
Persoonlijk vind ik het een "helder" boekje, waarin het spirituele op een nuchtere en alledaagse manier toegankelijk wordt.
En daar houd ik van. (zoals je al wist?)
Ik ga je het eerste stukje laten lezen:

"Ieder werk, iedere kunst en ieder beroep vraagt, wil het werk slagen, om oefening. Dat weet iedereen en om zich in de wereld te handhaven, leert hij, oefent hij zich en verwerkt hij zijn ervaringen. Dat dit echter ook de voorwaarde is voor het welslagen van het allerbelangrijkste werk, is feitelijk nog maar tot weinigen doorgedrongen.
Alles wat leeft, is immers voorbestemd, om zich in zichzelf volledig te ontplooien, - dus ook de mens. Maar de mens wordt, wat hij zijn moet, nooit vanzelf, Hij zelf in waarheid mens.
leren, oefenen, verzamelen en verwerken van ervaringen, wat betekent dat in dienst van het werk, dat men zelf is?.........

Hier laat ik het voorlopig even bij en..nee ik heb geen aandelen in dit boekje! (@)
Maar ik heb er veel aan gehad en nog steeds.
En aangezien ik een ieder zijn geluk van harte gun.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten