Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









donderdag 11 februari 2010

Samenhang.

Zodra je werkelijk doorkrijgt dat het lichamelijke nauw verweven is met het geestelijke, ga je geheel anders aankijken tegen dingen als werken aan je conditie.
Persoonlijk vind ik, door ondervinding, dat de beste manier van werken aan je conditie een manier is, die relevant is voor wie je bent en hoe je leeft.
Desnoods maak je ervan; die je wil zijn en hoe je wil leven!
Voor mij als kunstemaker heeft het weinig zin om met een afgetraind lichaam rond te gaan lopen. Pronken met de veren van een pauw terwijl je een scharrel eend bent! (hihihi)
Lichamelijke weerbaarheid en veerkracht ondersteunen beiden ook in geestelijke zin.
Neem tegenwind eens letterlijk...het is toch prettig als je bij een stevige tegenwind toch vooruit weet te komen of in ieder geval niet omver geblazen wordt!
Wanneer je deze samenhang echt van binnenuit begint te ervaren, zul je merken dat aan je conditie werken een prettige bezigheid begint te worden.
Want wat is er prettiger dan rechtop iemand in de ogen durven kijken?
En wat beperkingen betreft, bij elke beperking past wel een vorm van bewegen die je toch, ondanks je beperking, sterker in het leven kan doen staan.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer dankbaar ben voor deze innerlijke bewustwording....Dat doet je ook totaal anders kijken naar de moeilijkheden en problemen die achter je liggen.
En neem gerust na het trainen een goed glas wijn, geniet ervan!
Mijn porties heb ik ruimschoots binnen, en wel voor de eerst volgende incarnaties ook! (smile)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten