Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

vrijdag

Realistisch optimistisch het jaar uit.


De dagen vliegen snel om in deze tijd, in ieder geval voelt dat zo.
Als 64 jarige stap ik het nieuwe jaar in, eind december is het gedaan met het getal 63.
Realistisch optimisme, met een vleugje deemoed, hetgeen voor mij betekent; het gaat zoals het gaat, maar vooral ook, het ging zoals het ging.
Grote wensen heb ik niet meer, misschien wel nooit gehad.
Alleen die van innerlijke vrede en in harmonie zijn met mijn omgeving en de mensen om mij heen.
Deemoed, een heel ander woord dan weemoed.
Met weemoed terugdenken, oké het kan je overvallen, maar stop ermee, laat het los, want alles, immers alles gaat voorbij.
Stel je voor dat het niet zo was!
Wat zou geluk ontzettend gaan vervelen en ongeluk zou dodelijk zijn!
De man van 30 die ineens, na zijn scheiding weer in de discotheek stond...het is verleden tijd, ik heb het meegemaakt, veel meegemaakt, maar alles gaat voorbij.
Hechten aan het verleden maakt triest en kan zelfs tot verbittering leiden, wegkwijnen door wat niet meer is?
Nee, dank je, ik blijf liever realistisch optimistisch leven met wat er nu voor handen is.
Neemt niet weg, besef van aardse eindigheid en ouder worden, het blijft moeilijk.
Voor iedereen!
Dat is toch eigenlijk een wonder op zich?
We raken er maar niet aan gewend.
7 opmerkingen:

 1. Ben gek op getallen. Met een 4 het nieuwe jaar in waarin ook de vier ook geboren wordt. En wat betreft het ouder worden: een intrigerend proces. Misschien juist wel het groeiende proces van het besef dat in ons ondermaanse alles aan verandering onderhevig is en dat hechten aan lijden veroorzaakt. Ondanks alle ervaringen, pijnen, vallen-en-opstaan-acties, tranen, glimlachjes vond ik het levenscollege tot nu toe het boeiendst ;-). Hoe is dat voor jou, Walter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt het mooi beschreven Hedy, (weet niet of die naam juist is, maar meende hem ergens voorbij te hebben zien komen..) Een intrigerend proces...inderdaad.
   Was ik nu in de juiste bui, dan zou ik er graag meer over vertellen. ;-)

   Verwijderen
 2. Voor mij kunnen deze laatste dagen van 2013 niet snel genoeg voorbij gaan.
  2013 is een jaar geweest wat ik het liefst compleet zou vergeten, maar nooit kan of zal vergeten.


  Is het een echte knalfuif ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 2013 was voor mij het slechtste jaar ooit, maar uit alles wat een mens meemaakt daar leert men uit..en het leven is inderdaad niet even simpel of makkelijk, maar heeft er ooit iemand gezegd dat het leven makkelijk is? de buurvrouw gaat haar 45ste levensjaar tegenkomen en vindt dat niet erg want ik ben er nog, vele van die ik ken zijn er al niet meer. Het feit op zich (ouder worden) is tegenwoordig al een wonder. Mag een mens nog ouder worden? onze maatschappij zegt van niet want we moeten eeuwig jong blijven en er goed uitzien..maar ik probeer ook optimistisch realistisch te blijven, alhoewel het soms niet zo simpel is.
  Greetz.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De weken en jaren lijken zich naar mate ik ouder wordt te versnellen. Of ik wordt langzamer :-)
  Maar voluit leven daar gaat het om. Alles ervaren en niets afwijzen en ook niets vasthouden alles zoals het is. Een doorlopend besef van hoe ik in het leven sta. Ja het leven is een wonder.
  Mooi blogje Walter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven Walter. Ik word 65 in 2014 en ben daar heel tevreden mee. Genoeg ervaren hoe het ook anders kan lopen en daar putten echtgenoot en ik juist de wetenschap uit dat je het leven moet vieren. Daarmee bedoel ik niet dat je alle dagen moet feesten, maar waarderen en genieten dat het goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ferrera voor je reactie. Mijn leven is totaal anders gelopen dan ik mij ooit had kunnen voorstellen. Ik blijk nu mijn eigen echtgenoot te zijn geworden en als ik terugdenk, dan past dat eigenlijk prima bij me. En ja, het leven 'vier' ik ook. Dankbaar, soms met een lach, soms met een....

   Verwijderen