Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

dinsdag

Red ik het zonder ballen?

Dit jaar heb ik veel meer zin in eenvoud, maar zal ik het redden zonder de nostalgie van de glimmende ballen. Mijn eigen ****** doen er weemoedig zeer van als ik denk aan een kerst zonder ballen.
Wat zijn we toch vreselijk geconditioneerd!
Ik kies dit jaar voor een ander sfeertje..
Eigenlijk gewoon het sfeertje dat toch al bij me past, maar dan een tikkie extra.
Gek genoeg hou ik toch van deze periode, kitsch of geen kitsch, ondanks dat de ware boodschap volgens mij allang verloren is gegaan en zij die het nog wel zo ervaren, ervaren het vanuit..conditionering.
( Ik geef toe dat ik er ook gevoelig voor ben.)
Die boodschap van de kersttijd hoort hele hele jaar in ons hart te zitten...en zo vreselijk moeilijk is dat toch niet?7 opmerkingen:

 1. Mij is het tot op heden in al die 51 jaar nog niet gelukt !, lukt het jou ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat me moeilijk af A, m'n ball..ehh m'n handen jeuken om toch onder mijn bed te duiken en m'n ballen te voorschijn te halen..Aan een boom doe ik in ieder geval niet dit jaar, maar wat ballen hier en daar voor het glimmende effect? Wie weet, ik heb nog effe..

   Verwijderen
 2. Dag Walter,
  Ik heb ook geen zin in ballen en hang ze dan ook niet.
  Waarom altijd ballen? er zijn zoveel mooie dingen om niet in een boom te hangen maar wel ergens anders.
  Tot vorig jaar was kerst voor mij bijna heilig (toen hing ik ook geen ballen hoor :-)) maar dit jaar gaat het helemaal anders zijn.
  Dat is het leven zeker? Nog een geluk dat ik een positief ingesteld mens ben, altijd geweest dankzij de goede genen van mijn allergrootste fan.
  En als je toch nog zin krijgt om je ballen te laten glimmen, laat je vooral helemaal gaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou buurvrouw, ik zal u even wat toevertrouwen, heb daarnet mijn beneden ramen binnen en buiten gedaan en gelijk daarna mijn verwarming afgesopt! In zo'n schoon huis zijn ballen overbodig! ;-)

   Verwijderen
  2. dat geloof ik graag..en als u nog energie te over hebt, mijn ramen zijn niet zo schoon als de uwe, wel 1 probleem misschien? het zijn belgische ramen! :-)

   Verwijderen
 3. Amai...allé...Hebben die van die kleine ruitjes in het raam dan? Dan trek ik er wat extra tijd voor uit. :-)))

  BeantwoordenVerwijderen