Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









zaterdag 28 november 2009

Terug of vooruit 2.

Anders leren kijken en omgaan met ziekte dus...
Een goed begin daarin is, voordat je ziel en zaligheid (of tijdens kan ook) in de handen van heren en dames doktoren legt; ga eens bij je zelf na hoe je leven er uit ziet! Onderzoek eens met grote aandacht hoe je geestelijk tegen dingen aankijkt, maar ook hoe je met je lichaam omgaat.
Pijn is er niet voor niets, pijn is een signaal van "je wezen", een signaal dat jou vertelt dat er iets gaande is in je lichaam. Wacht dus even met die pijnstiller.
Dat kan altijd nog.
Heb je eenmaal een 'erkende' lichamelijke ziekte ontwikkeld, probeer je dan eens te informeren wat de connectie hierin tussen lichaam en geest zou kunnen zijn...
Belangrijk is wel dat je deze theorieën ook weer niet als zaligmakend en als dè grote Waarheid gaat opvatten. Dat zou je zelfs zieker kunnen maken, want een schuldgevoel over je ziekte ontwikkelen, daar heeft niemand baat bij!
Kijk bijvoorbeeld eens of het leven dat je leidt (lijdt?) wel bij je past of dat je zo aangepast bent geraakt dat je niet meer naar eigen geest en lichaam handelt.
Onwetendheid lost zich niet op door schuldgevoel, het verlicht door kennis en ervaring op te doen, verlicht... en mogelijk lost het zich dan op!

De makkelijkste weg is het bovenstaande niet, maar het is in ieder geval een weg waarbij je de verantwoordelijkheid voor je leven zo veel mogelijk bij jezelf houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten