Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









zaterdag 28 november 2009

Terug of vooruit?


Anders kijken naar "ziekte", volgens mij is het daar de hoogste tijd voor.
Mijn bijna noodzakelijke belangstelling daarvoor is ontstaan door een directe confrontatie met aids, een ziekte die aan mijn deur klopte...maar gelukkig besloot niet binnen te komen.
Vandaar uit ben ik mij meer gaan verdiepen in wat voor soorten ziekte, niet alleen het lichamelijke, maar ook het geestelijk vertegenwoordigen.
Goed, dat was even een inleiding.
Dan de titel van dit stukje:"Terug of vooruit?"
Terug kan natuurlijk niet, maar hier bedoel ik eigenlijk mee; medicijnen niet meer als oplossing zien, maar kijken wat 'de natuur' ons te zeggen en te bieden heeft.
Nee, dit wordt niet eens een pleidooi voor homeopathie of gerichte alternatieve geneeswijzen!
Het gaat mij veel meer over een totale bewustwording hoe wij met ons lichaam en ons leven omgaan. En medisch gezien; niet meer de geest van het lichaam scheiden.
Even mijn persoonlijke ervaring hier in;
Reeds op mijn 25ste heb ik mij uit onwetendheid laten volproppen met medicijnen. Achteraf, gemakzucht van heren en dames doktoren! Zo zwart/wit kan ik dat nu wel stellen.
Terugkijkend en dus in het nu lerende, hebben juist die medicijnen mij bijna levenslang ziek gemaakt! Bijna....want een jaar of 7 geleden heb ik er, zonder instemming van artsen, definitief een streep onder gezet!
"Hun" reactie was; dat is levensgevaarlijk, je zult psychotisch worden en het niet redden! Niets van dat alles is gebeurd, integendeel, mijn genezingsproces was begonnen....( Op zich een weg die je niet zomaar moet inslaan hoor, het is erg persoonlijk en zal dan ook niet voor iedereen op dezelfde manier werken, maar het gaat meer om de gedachte die er achter zit)
(vast 4 boeken benoemd, die mij in mijn inzichten hebben gesteund;'Op weg naar herstel;O.Carl Simonton,Ziekzijn: signalen van de ziel, De zin van ziekzijn;Rüdiger Dahlke, K. von Dürckheim;o.a, Hara, Het dragende midden van de mens en 'Ons dagelijks leven als oefening'.

O ja,ik houd mijn stukjes kort...maar dit onderwerp ligt mij te na aan het hart om het hierbij te laten. Vandaar reeds hieronder deel 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten