Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









donderdag 22 juli 2010

De zwevende geest.



Symboliek en houvast?
Weet je, ik laat mijn geest even zweven over het begrip "symboliek", hetgeen schrijvend betekent, wat komt dat komt....
Begin bij het begin zijnde deze "schrijvert!"

Mijn geest zoekt houvast, mijn geest voelt grenzeloos dus vandaar dat ik soms een punt nodig heb om mij op te richten. Een tastbaar punt, want gedachten als punt, tja dat kan bijvoorbeeld meditatie zijn.
Dingen die symbool staan voor een bepaalde levensovertuiging neem ik nooit al te serieus, zoals sommige religies stellen; Gij zult geen beeltenissen aanbidden.
Helaas draaien ze daar weer vaak te ver in door, want als ik een leuke "foto" van "God" aan de muur wil, dan doe ik dat gewoon! Ach, eigenlijk ligt "God" door m'n hele huis verspreid...soms knip ik er zelfs m'n nagels mee!
Christus en Boeddha, twee voorbeelden van symbolen waar je eventueel de zwevende geest even op kunt richten...Maar een raar mannetje of een ander aardig beeldje of voorwerp waar bepaalde herinneringen aan kleven, ook die kunnen symbool staan voor gedachte goed waar je belang aan hecht!

Een zijsprong...bijgeloof.
Vloeken zal ik zelden, omdat het anderen zou kunnen doen schrikken, maar als ik er eens een G.v.d. uitfloep weet ik zeker dat "Het" mij dat niet kwalijk neemt. Mijn "Het" zal zich niet eens aangesproken voelen, die staat ver boven die persoonlijke pietluttigheid. ( sorry Piet! )







Eigenlijk zitten er in de eerste foto al 4 symbolen , want een foto van mijn overleden moeder is dóór haar overlijden tot symbool geworden. De witte roos staat vaak voor de puurheid in liefde en de boeddha en de kaars spreken voor zich. Zelfs het oranje kan hier als symbool gezien worden, symbool van basis gevoelens.  Dan is er de wat kitscherige en frivole boeddha, die op zich ook weer symbolen bij zich draagt en (voor mij) een uitstraling heeft van; Mensen, doe toch allemaal niet zo moeilijk!  
Bovenstaande afbeelding van Jesus is niet mijn favoriete symbool. Zwaarmoedigheid door religie, daar doet deze mij te vaak aan denken. Dan heb ik liever te maken met de andere afbeelding van Jesus...Daar zit hoop en liefde in.
Want de stelling waarvoor Jesus aan het kruis gestorven is...daar wil ik later misschien nog eens een schrijfje aan wijden.
De laatste Boeddha rechts is mijn persoonlijke favoriet, niet dat hij zo geweldig mooi is hoor, maar er zit een geschiedenisje, een verhaaltje aan vast. Ik heb hem ooit gekregen van....
Ach, er is zo veel over symboliek te schrijven en te bedenken en reeds gedacht!
Wellicht kom ik er ooit nog eens op terug, vanuit een andere benadering.
(Oeps, een beetje stoute symboliek?)
                                                                                                             

2 opmerkingen:

  1. Een heerlijk log om te lezen, het zet je wel even aan het nadenken. Maar hé, Walter zou Walter niet zijn als hij er geen grappig-stout einde aan zou breien! *wink, big smile*
    OT: merciekes voor het compliment, blij dat ik toch iets aantrekkelijker dan Einstein ben. Maar wat zou ik dat graag inwisselen voor een beetje van zijn verstand...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag walter,

    symboliek,
    soms heb je dat nodig om je een beetje aan vast te houden hé lieve schat.

    dikke knuffel,en een hartelijk dank je wel ,
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen