Dit blog gaat over;In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!

donderdag

Niet-nadenken. ( Teruggeplaatst.Gewoon wat mijmerend, hangend, zittend in mijn atelier...niet echt 'denkend' dus, zag ik ze ineens weer, de niet-foto's! Want zo werkt niet-fotografie, je ziet iets, denk niet na, zoekt niet naar compositie ofzo, maar legt het gewoon spontaan ( niet-denkend) vast.


Niet-foto.
Niet nadenken en gewoon handelen, impulsief of vanuit intuïtie...nee, makkelijk vind ik dat nog steeds niet en als ik me eraan weet over te geven, voelt het soms niet zo goed. Daarentegen kan het ook enorm veel rust geven...
De kunst van het niet nadenken ligt volgens mij vooral in het je beperken tot ( je richten) op het moment waarin je je bevindt en vandaar uit reageren, zonder meteen het verleden of een denkbeeldige toekomst mee te laten spelen.
In zijn puurste vorm voelt dat goed en werkt het ook daadwerkelijk.
Maar hoe snel afgeleid is ons denken!


Niet-foto..of toch misschien niet?


Niet-denkend heb ik niet-foto's gemaakt, maar ik kan niet ontkennen dat ik over dit stukje toch wèl heb nagedacht.
Aan nadenken zitten gelukkig ook veel goede kanten...
Denk daar maar eens over na!

De kunst van het niet-fotograferen als fotografie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten